Bijzondere vakanties: een keer iets anders!

Bijzondere vakanties: een keer iets anders!

Heb je de camping nu wel gezien en wil je een keer een echt bijzondere reis maken? Gelukkig zijn er genoeg prachtige landen om naartoe te gaan. Hieronder zijn er een aantal uitgelicht. Uiteraard zijn er nog veel meer mooie reizen die je kan maken.

Huttentocht op ski’s

Ben je helemaal fan van wintersport? Met jou nog duizenden andere mensen. Maar wist je dat je ook kan rondreizen op ski’s? In de Dolomieten in Italië bestaan er routes waarbij je van berghut naar berghut skiet. Veelal ski (of snowboard) je een halve dag, waarbij je de rest van de dag overhoudt om zelf te gaan skiën. Klinkt dat niet als een droomvakantie?

Bijzondere bootreizen

Zou je wel eens een hele vakantie op een boot willen doorbrengen? Dat op zich is natuurlijk al fantastisch. Op een cruise heb je vaak heel veel faciliteiten, zoals dinnershows, zwembaden en er is zelfs vaak een bioscoop. Maar combineer je een bootreis met een andere passie, dan kan het zelfs onvergetelijk worden. Zo bestaan er een Disney Cruise, musical cruises en schrijf retraits op een zeilboot. Er zijn ook bootreizen waarbij je veel gaat duiken.

Rondreis Peru

Ben je op zoek naar een bijzonder land dat veel te bieden heeft? Boek dan eens een rondreis Peru. Het ene moment sta je midden in de jungle, het volgende moment bewonder je de overblijfselen van de Inca’s, daarna ga je nabij een heuse oase sandboarden in de woestijn en vervolgens sta je bovenop een hoge canyons te genieten van een condor spektakel. En ’s avonds kan je meegenieten van een geweldig dansdiner. Peru heeft werkelijk alles.

Prachtige natuur in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland bestaat er een excursie, waarbij je gaat abseilen en tuben door een grot met glimwormen. Deze magische ervaring duurt maar liefst vijf dagen. Natuurlijk is Nieuw-Zeeland op zich al fantastisch om naartoe te gaan. De natuur is overweldigend mooi, de mensen zijn er erg relaxt en je kan er heel veel avontuurlijke activiteiten ondernemen. Wie weet spot wel een van de bijzondere diersoorten.  

Fantastisch Oman

Wil je een keer een heel ander soort land bezoeken? Dan kan je ook reizen naar Oman. Wanneer je Oman gaat bezoeken, kan je genieten van de prachtige bouwwerken, het heerlijke eten, smaragdgroene waterpoelen tussen de rotsen, eindeloze zandduinen en magische hotels. Oman wordt gezien als een van de meeste veilige landen ter wereld en is zodoende daarom ook voor vrouwen een prettig land om Arabië op een mooie manier te verkennen. Daarnaast kan je er eeuwig wandelen. Weet jij al wat jouw volgende reis gaat worden?

Comments are closed.