Cadeautje in een cadeautje.

Cadeautje in een cadeautje.

Heb je een cadeautje gekocht voor de verjaardag van een lieve vriend of vriendin of voor Moeder- of Vaderdag? Voor welke gelegenheid dan ook, laat het feestje alvast bij jou beginnen aan de keukentafel. ‘Hoezo?’ denk je misschien. Het geven en ontvangen is nu eenmaal het leukste moment bij het feliciteren van iemand en hoe jouw presentje, wat het ook is, verpakt is, maakt iets los bij de ander en daardoor ook bij jou zodra je het geeft. 

Aandacht voor de verpakking

Om de meest cadeautjes die we kopen gaat een papiertje met plakband en als je geluk hebt, tref je een verkoper of verkoopster die strak kan inpakken en er ook nog een mooie stikker of krul op plakt. Is dat mooi gedaan dan kun je het zo laten en direct door naar de volgende stap. Aan de keukentafel dus waar je het jezelf gezellig maakt. Glaasje van je favoriete drankje en een achtergrond muziekje of ‘podcast’ waarnaar je graag luistert.

Wees creatief met de verpakking

Tover uit de kast alle restjes cadeaupapier van cadeautjes die je zelf ooit gekregen hebt en waarvan je het inpakpapier heel mooi vond en dus bewaard hebt. Geldt ook voor de lintjes of ander frutsels. Dan het belangrijkste item. Het papieren tasje wat je bewaard hebt. We hebben tegenwoordig steeds vaker papieren tasjes in huis omdat het plastic tasje, gelukkig maar, steeds meer vervangen wordt. Gooi deze tasjes niet weg. Buiten dat je er je oud papier in kunt doen en met tas en al in de papiercontainer kan kiepen zijn de papieren tasje ook ontzetten leuk om te beplakken en er een feestelijke tas van te maken waar je het cadeautje van een geliefde in doet. Heb je geen papieren tasjes in huis en vind je het wel leuk om hier mee te werken, schaf ze dan snel aan!

Alles kan je gebruiken

Van de restjes van het oude cadeaupapier maak je bloemen of knip je de vorm uit en deze plak je op de papieren tas. Uiteraard zijn onbedrukte tasjes van saai bruin gerecycled papier of witpapier het fijnst om te gebruiken. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het er op plakken. Heb je geen oud cadeaupapier, duik dan in oude magazines en knip foto’s uit van onderwerpen die passen bij de gelukkige die jij gaat verrassen. Je lakt het tasje vervolgens af met een vernis en zo heeft de ontvanger eigenlijk twee cadeautjes.

 

Zelf gekocht en zelf gemaakt of beiden zelf gemaakt waaruit jouw aandacht spreekt voor diegene die gevierd wordt want waar we tijd in stoppen, dat vinden we werkelijk belangrijk; in dit geval tijd in het blij maken en verrassen van iemand die ons lief is. 

Comments are closed.