De gevolgen van een ongeluk hebben consequenties
Een ongeluk hebben is niet fijn, maar daar een letsel aan overhouden is nog veel erger. Een letsel kan je overhouden aan een ongeluk in het verkeer, een bedrijfsongeval of een val over een losliggende stoeptegel. In Amsterdam zijn er nog altijd heel veel mensen die te maken krijgen met dit soort ongelukken. Ook kan het voorkomen dat jij wordt aangereden door een fiets of een scooter, wat soms onvermijdelijk is in Amsterdam. Dan wil je graag iemand aansprakelijk kunnen stellen. Een letselschade advocaat helpt je hierbij.
Krijg de schadevergoeding die jij verdient
Door een ongeluk kan het soms dat je niet meer kan doen wat je voorheen altijd deed, zoals studeren, werken, je sport beoefenen of zelfs al boodschappen doen. Als je een whiplash oploopt, ben je al gauw beperkt in de dagelijkse bezigheden. Een whiplash is een gevolg van een verrekking van nekspieren en treedt vooral op bij een aanrijding van achteren. De kracht is zo fors dat je hoofd naar voren en naar achteren klapt. Als gevolg van een whiplash, kan je een enorme schadevergoeding claimen bij de aansprakelijke partij. Letselschade advocaat Amsterdam helpt je hierbij om de claim op te eisen die je verdient. Op grond van de wet is de aansprakelijke partij verplicht de kosten van rechtsbijstand te voldoen. Na een verkeersongeval of bedrijfsongeval komen de advocaatkosten dus niet voor jouw rekening. Je kan dan ook kosteloos beroep doen op een letselschade advocaat.
Type schades
De hoogte van de schadevergoeding wordt berekend op basis van de persoonlijke situatie. Bepaalde schadeposten die van toepassing kunnen zijn: medische kosten, reiskosten, verzorging en verpleging, arbeidsongeschiktheid bij zelfstandig ondernemers, studievertraging, medische hulpmiddelen of reparatiekosten. Het is fijn dat er een schadevergoeding voor al deze schadeposten beschikbaar gemaakt kan worden, maar hoe eis je dit op? Als je betrokken bent bij een ongeluk in Amsterdam, dien je eerst te bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Soms staat dit al snel vast en zal de tegenpartij dit ook erkennen. Maar soms volgt er een discussie. Daarom is het verstandig om dit als volgt te doen: vul bij een aanrijding altijd een schadeformulier in. Maak foto’s van het ongeluk, voor zover dit mogelijk is. Wanneer er getuigen zijn, vraag hen om contactgegevens. Ga direct na een ongeluk naar een arts en laat het letsel beoordelen en schakel daarna zo snel mogelijk een letselschade advocaat in Amsterdam in. Zo kan jij de schadevergoeding opeisen waar jij recht op hebt.