Een eigen ZZP bedrijf

Een eigen ZZP bedrijf

Voor jezelf gaan werken is enorm spannend maar ook enerverend. Wanneer je de beslissing hebt gemaakt, heb je waarschijnlijk alles al tot in de puntjes uitgezocht. In deze blog vertel ik je over nog wat meer dingen waar je over na kunt denken of rekening mee kunt houden wanneer je op ZZP basis aan de slag gaat. Lees je mee?

Op kantoor

Allereerst moet je een werkplek hebben. Ten tijde van de coronacrisis hebben we veel geleerd om thuis te werken aan de keukentafel. Maar dat is natuurlijk niet ideaal en als je ergens anders kan werken, is dat ook zeker aan te raden. Op die manier houd je werk en privé gescheiden en kan je meer gefocust aan de slag gaan. In huis zijn er immers veel dingen die je kunnen afleiden, om maar te beginnen met huisgenoten of het huishouden.

En in het veld

De meeste mensen zitten niet alleen maar thuis met hun werk en zeker wanneer ze op ZZP basis werken, dien je vaak contact te maken met klanten en leveranciers. Daarvoor moet je wel over vervoer beschikken. Je hoeft geen auto aan te schaffen enkel voor je werk als Zzp’er. Gelukkig kun je een auto leasen. Veel bedrijven bieden tegenwoordig speciaal voor Zzp’ers een speciaal leasecontract aan.

Blijf altijd leren

Je gaat op ZZP basis werken omdat je er zeker van bent dat je jouw vak zelfstandig kunt uitvoeren. Maar vergeet niet dat er altijd wat te leren valt. Check regelmatig over er interessante cursussen zijn die jouw nieuwe dingen, technieken etc., kunnen leren over jouw werk.

Breidt je netwerk uit

Als Zzp’er heb je ook een uitgebreid netwerk nodig. Die contacten kunnen je helpen bij het verkrijgen van opdrachten en het uitvoeren ervan. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar ZZP opdrachten in Amsterdam, is het wel zo handig dat je contacten hebt die je daarmee kunnen helpen. Je kan immers moeilijk zomaar iemand op straat aanspreken en vragen of die toevallig werk voor je heeft.

Een gouden tip

Gelukkig kun je voor allerlei ZZP opdrachten terecht op het platform Younited. Van bouwopdrachten tot ZZP opdrachten in de ICT. Dit platform is opgezet om Zzp’ers en klanten met elkaar in contact te brengen. Zo weet je waar je terecht kan als het gaat om de zoektocht naar opdrachten en je breidt tegelijkertijd ook je netwerk uit doordat je die opdrachten zo makkelijk kunt vinden en vervolgens kunt uitvoeren.

Comments are closed.