Muren schilderen? Kies de juiste verf!

Muren schilderen? Kies de juiste verf!

De meeste mensen staan er niet bij stil dat er allerlei verschillende soorten muurverf zijn. Ze kiezen gewoon de goedkoopste optie en laten hem mengen in de gewenste kleur. Muurverf is er echter in allerlei varianten, en elk van deze varianten heeft zijn eigen uitstraling en eigenschappen.

De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk latex muurverf. Dit betreft het overgrote deel van de potten verf die je in de bouwmarkt vindt. Je kunt het gemakkelijk op kleur laten mengen en het is eenvoudig aan te brengen met een roller. Helemaal prima als jouw enige wens een nieuw kleurtje op de muren is. Wil je echter iets uniekers? Dan kies je voor een van de onderstaande opties.

Kalkverf

Hou je van muren met een klassieke, artistieke uitstraling? Ga dan eens voor kalkverf. Dit heeft een streperig, vlekkerig effect, afhankelijk van hoe je het aanbrengt. Je doet dit dan ook het beste met een kwast en laat het het liefst aanbrengen door een vakman. Zo weet je zeker dat je het beoogde effect krijgt, want dat is moeilijker dan het lijkt.

 

Zoek je een vakman in de buurt? Dan kun je via internet gemakkelijk een geschikte optie vinden. Gebruik je woonplaats om te zoeken naar iemand in de buurt. Deze schilder den bosch bijvoorbeeld, is in te schakelen in de gehele regio rondom Den Bosch.

Woon je in een andere regio binnen Nederland en vind je het moeilijk om de juiste schilder te vinden? Overweer dan een website als Trustoo.nl, die je kan helpen met het vinden van de juiste schilder voor jouw woning. Hier kun je, aan de hand van de reviews, zien hoe ervaren iemand is en kun je de juiste schilder inschakelen.

Krijtverf

Krijtverf lijkt een beetje op kalkverf, maar is veel breder toepasbaar. Zo is het ook te gebruiken op meubels en deuren, waar dat met kalkverf absoluut onmogelijk is. Krijtverf aanbrengen is wat makkelijker. Je doet het gewoon met een brede kwast. De uitstraling is erg mat, een beetje zoals krijt. Daar heeft dit type verf dan ook zijn kenmerkende naam aan te danken. Krijtverf wint de laatste jaren enorm aan populariteit, voornamelijk dankzij de matte look. Had jij er al eens van gehoord? Zo niet, dan zou je het zeker moeten overwegen.

Afwasbare verf

Wist je dat als je vochtige ruimtes van een laagje muurverf voorziet, je ze het beste met speciale, afwasbare verf kunt schilderen? Deze is speciaal ontwikkeld om gemakkelijk schoon te kunnen maken. Dit wil zeggen dat ze nat kunnen worden en tegen flink schrobben en poetsen kunnen. Bij normale muurverf resulteert dit op den duur in glanzende plekken, maar met afwasbare verf niet. Reden genoeg om deze toe te passen in ruimtes die je geregeld van top tot teen schoon wilt kunnen maken, zoals toiletruimtes, badkamers, wasruimtes, etc.

Comments are closed.