Zo ziet jouw webshop er aantrekkelijk uit!

Zo ziet jouw webshop er aantrekkelijk uit!

Wanneer je een webshop wil (laten) maken, dan zal je moeten kijken naar hosting. Je zal je domeinnaam moeten registreren en je hebt een programma nodig waar je de website mee gaat maken. Het klinkt allemaal heel moeilijk, maar wanneer je een beetje handig bent met computerprogramma’s heb je het zo geleerd. Maar dan komt de vraag: hoe moet je webshop eruit komen te zien? Hoe ga je beginnen?

Design

Wanneer je reeds een bedrijf hebt, maar nog geen webshop, dan heb je waarschijnlijk al nagedacht over de huisstijl van je bedrijf. In dat geval is het aan te raden om dezelfde huisstijl ook in je webshop te verwerken. Zo herkent de klant jouw bedrijf sneller en onthoudt men jouw bedrijf ook beter. Heb je nog geen huisstijl, dan is het handig om dit eerst te (laten) maken. Zorg dat er overal hetzelfde logo, lettertype en dezelfde kleuren worden gebruikt. Maar, gebruik nooit meer dan drie kleuren, want dan wordt het rommelig. Tenzij het natuurlijk juist jouw intentie is om kleurrijk te zijn, dan kan het wel. Zorg dat je zoveel mogelijk hetzelfde beeldmateriaal gebruikt, het liefst ook in dezelfde tinten als de rest van je webshop. Maak gebruik van tekstvlakken en plak hier en daar een grote foto in je webshop. Dat spreekt aan. Daarnaast kan je mensen lokken met een quote of een banner. Tevens zijn vakken met alleen één kleur handig om lege ruimtes op te vullen. Maar maak het niet te druk. Het belangrijkst is: houd het overzichtelijk en vooral duidelijk voor de klant. Als hij of zij niet begrijpt waar het over gaat, sla je plank mis. 

Webshop laten maken

Het is natuurlijk veel makkelijker om een Magento webshop laten maken. Waarom Magento? Omdat Magento B2C (business to customer) alles in huis heeft om jouw webshop professioneel te maken. Zo is jouw webshop in dit programma makkelijk aan te passen door de drag en drop functie te gebruiken en kan je de klanten een persoonlijke shop ervaring geven. Daarnaast kan je door content planning makkelijk content en producten beheren en publiceren. Daarnaast kan je makkelijk je klantenbestand beheren zijn er geïntegreerde rapportages voor optimale grip. Magento is goed te gebruiken voor UX/UI design en fijn te koppelen met handige software, zoals SAP, AFAS of Exact Globe. Magento 2 is tegenwoordig onderdeel van Adobe. Het is zeer uitgebreid, waardoor je dus veel meer mogelijkheden hebt dan bij andere e-commerce platforms. Om die reden is Magento 2 dan ook beter geschikt voor grotere, professionele bedrijven.

Comments are closed.